Fotografije: Adriyana - Adi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Većeras vam predstavljamo jedan drugačiji, ali veoma ukusan recept za baklavu, koju možete pripremiti za samo 45 minuta"
- kore za pitu - 1 pakovanje, tanke
- keks - 1 pakovanje
- orasi - 200 g, mleveni
- orasi - 100 g, iseckani
- maslac - 125 g
- ulje - 200 g
- za sirup
- šećer - 700 g
- voda - 200 g
- vanila - 1 komad
* merne jediniceNačin pripreme
Samljite keks i orahe. 100 g oraha odvojite za posipanje gotove baklave.
Preko kora stavite smesu od keksa i mlevenih oraha. Uvijte u rolat i poređajte pužiće uspravno u pleh.
Prelijte rastopljenim maslacem i uljem.
Pecie na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju - kad se ohladi prelijte toplim sirupom i pospite preostalim orasima.
Facebook
Omiljeno
Pinterest