Božićni venac

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Božićni venac
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
18/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Obavezan božićni venac za prazničnu trpezu"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg
  • kiselo mleko - 1 čaša (400 g)
  • jaja - 3 komada
  • kvasac - 42 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • maslac - 60 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi napravili testo za božićni venac pomešamo kvasac sa mlakom vodom.

U njih dodajemo so, šećer i kašiku brašna.

Ostavljamo tako da naraste i nakon toga sipamo tečnost u preostalo brašno.

U smesu dodajemo i ulje, jaja i kiselo mleko.

Sve to promešamo i počinjemo da mesimo.

Treba da se dobije glatko testo, koje nakon toga ostavljamo da udvostruči svoj obim.

Mažemo posudu u kojoj ćemo peći božićnu pogaču.

Stavljamo u sredinu namazane vatrostalne posude, da dobije oblik venca.

Ukrasite venac po vašoj želji.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: