Način pripreme
Priprema testa: U mlakom mleku rastvoriti 1 kašičicu šećera, dodati izmrvljen kvasac, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 15 minuta.
U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati nadošli kvasac, ostatak šećera, so, žumanca, 50 g margarina, ulje. Zatim uliti mlaku vodu i, postepeno dodajući preostalo brašno, zamesiti mekše testo. Testo pouljati sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnij površini, formirati oblik valjka i iseći na pet delova.
Svaki deo razviti oklagijom u veliki krug. Svaki krug iseći na po osam trouglova.
Na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema, uviti kifle i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Na svaku kiflicu staviti po malo margarina (utrošiti preostalih 200 g margarina) i ostaviti da odstoje 20 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kifle izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Puter kifle posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Umesto eurokrema možete koristiti nutelu, džem. Prijatno!