Puter pogača

Puter pogača
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Vazdušasta i mekana kao pamuk puter pogača"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kocka
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica (nekoliko kapi)
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja ili voda
  • maslac - za mazanje (margarin)
  • brašno - koliko upije za srednje meko testo
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu od kvasca, soli, ulja, šećera, sirćeta i jaja i ostavite je da naraste.

Dodajte smesu u brašno, stavite mleko i zamesite meko i glatko testo.

Gotovo testo se podeli na tri lopte. Razvijaju se lopte redom u kore, namažu se maslacem (margarinom) i stave jedna na drugu.

Uvijte u rolat i isecite na parčiće. Poređajte parčiće jedno do drugog u posudu za pečenje, na rastojanju, kao panjeve.

Namažite pogačice uljem, ostavite dok be udvostruče zapreminu.

Pecite u zagrejanoj rerni dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: