Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Uspešan slani mus

Uspešan slani mus

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Uspešan slani mus
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
28/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
2
"Fin i lagan slani mus, koji možete da kombinujete sa krekerima ili da namažete na kriške, prijatno"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 120 ml, tečna, 35 % masnoće
  • rikota - 1 kašika, izvršita (ili krem sir)
  • ovčiji sir - 60 - 70 g
  • paradajz - 1 srednji
  • beli luk - 1 čen
  • so - ako je potrebno
  • bosiljak - strukovi za ukras
  • krekeri - slani, za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz i očistite temeljno od semenki i sredine (to je neophodno da se ne razvodni slani mus).

Isecite na parčiće zajedno sa ovčijim sirom i belim lukom. Stavite u njih rikotu i pasirajte.

U odvojenoj posudi umutite pavlaku dok ne postane kremasta. Stavite je u porcijama u drugu posudu sa pasiranim sastojcima i krućnim pokretima mešajte dok ne postane homogen i gladak mus od sireva.

Pavlaku možete da sipate i mutite direktno u drugim sastojcima. Tada će biti kremastija i ne toliko vazdušasta, ali ipak u oba slučaja ispada dobro.

Servirajte ovaj ukusan slani mus od sireva u elegentnim čašama i ukrasite svežim strukovima bosiljka.

Za društvo ovog laganog i uspešnog slanog musa iskoristite slane krekere ili prepečene kriške.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: