Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Uspešan milibrot rolat

Uspešan milibrot rolat

Adrian AleksandrovAdrian Aleksandrov
Kuvar
52527519
Uspešan milibrot rolat
Fotografije: Anonymous
1 / 3
28/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Uspešan milibrot rolat koji se lako priprema po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 6 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • maslac - 125 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • kvasac - 14 g, suvi
  • šećer - 1 šolja
  • so - 2 prstohvata
  • rum - 2 kapljice, esencija
  • limunov šećer - 2 kesice
  • vanila - 1 kesica
  • marmelada od šipka - za premazivanje
  • Za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 2 kašičice
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejemo sveže mleko i u njega dodajemo 1 supenu kašiku šećera, 2 supene kašike brašna i kvasac. Mešamo i pokrivamo. Ostavljamo sa strane na 20 minuta.

Mutimo jaja i šećer u posudi. Dodajemo vanilu, esenciju ruma i šećer od limuna.

Prosejemo brašno u široku posudu i u sredini oblikujemo udubljenje u koje prvo sipamo so, a zatim i umućena jaja i smesu sa kvascem. Mešamo i nakon toga počinjemo da mesimo.

Mesimo glatko testo.

Istopimo maslac i pomešamo ga sa 2 supene kašike ulja.

Rastvaramo testo i premazujemo ga s malo masnoće, sakupljamo ga i mesimo. Tako ubacujemo svu masnoću.

Oblikujemo testo u loptu i premazujemo je s malo ulja. Stavljamo je u duboku posudu, pokrivamo je folijom i ostavljamo je preko noći.

Ujutru ponovo mesimo testo sa ostale 2 supene kašike ulje. Delimo ga na 4 dela i oblikujemo ih u lopte.

Razvijamjo svaku loptu u srednje debelu koru i ravnomerno premazujemo marmeladom od šipka.

Uvijamo milibrot rolate i stavljamo u pravougaone kalupe pokrivene papirom za pečenje. Mogu da budu i aluminijumski za jednokratnu upotrebu.

Uskršnje milibrote odozgo premazujemo umućenim žumancem sa svežim mlekom. Posipamo šećerom.

Stavljamo rolate u rernu zagrejanu na 50°C. Ostavljamo ih tako 20 minuta. Nkon toga povećavamo na 150°C i pečemo još 15 minuta.

Na kraju povećavamo na 180°C i nastavljamo sa pečenjem još otprilike 15 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.

Uspešni milibrot rolati su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: