Način pripreme
U posudi se umute jaja sa šećerom i kašikom vode. Muti se bar 5 minuta mikserom dok smesa ne pobeli. Dodaje se brašno, prosejano sa praškom za pecivo i vanila, meša se u smesu za kolač.
Sipa se na papir za pečenje u malu posudu 22-24 cm. Peče se kora dok čačkalica ne bude suva u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vadi se na rešetku da se ohladi.
Priprema se mus krem, tako što se meša slatka pavlaka sa šećerom u prahu. Kiselo mleko se dodaje kašiku po kašiku i muti se mikserom da se dobije krem. Za boju se koristi boja u prahu, koja se rastvara u kašiki kiselog mleka i dodaje se u krem.
Ohlađen kolač se preliva šećernim sirupom, koji se kuva 4-5 minuta.
Špricem se špricaju ružice i posipa se po krajevima mlevenim orasima. Ohladi se i jede se. Može da se prelije sa više sirupa, ali meni se tako sviđa. Nek vam je slatko!
Komentari