bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač od pomorandžine pulpe

Kolač od pomorandžine pulpe

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Kolač od pomorandžine pulpe
Fotografije: Potrebitel#240543
1 / 2
24/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
"Eto kako od nečega, što smatrate nepotrebnim, može da se napravi sjajan desert - kolač od pomorandžine pulpe, samo izvolite"

Potrebni sastojci

  • pulpa pomorandže - 2 šolje
  • brašno - 2 šolje, belo
  • šećer - 2/3 šolje
  • ulje - 1/3 šolje
  • orasi - 1/2 šolje, namrvljeni
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda - 1/2 kašičice
  • kokosovo brašno - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Ponovo sam reciklirala... pri spremanju prirodnog soka od pomorandže, mesnati deo voća u mulitpraktiku odlazi u rezervora koji se zove kontejner za otpatke.

Od tih otpadaka sam se osmelila da napravim desert... prvo manji, da vidim šta će ispasti. E ispalo je...

Prvo treba da napravimo dogovor, da se pri merenju u šolji ili kašikama koristi samo jedna šolja iste zapremine za sve sastojke, da se pazi odnos u receptu (za šolju vode se računa gramaža od 250 g i ne označava se posebno, već se podrazumeva; šolja čaja je od 200 ml, razume se, težina i obim nisu jedno te isto i postoji razlika u odnosu, ali za recept sa ovom količinom i zajedničkim mešanjem sastojaka to nije od suštinskog značaja).

Rerna se zagreva do 180-190 stepeni.

U odgovarajućoj posudi zamesim pulpu sa šećerom i sodom. U smesi za bacanje je bila pulpa i od četiri jabuke, kojima sam na sreću odstranila semenke pre nego što sam ih ubacila u uređaj za sok.

Ulje se dodaje u porcijama pri čemu se meša dok ne upije,

Dodaje se brašno i prašak za pecivo i meša se kašikom dok se ne dobije ujednačena smesa.

Sipaju se orasi i preomeša se nekoliko puta. Rasporedi se u uljem namazanu posudu za pečenje prečnika 32-22cm, ne manju, jer će kolač biti debeo i može ostati sirov u sredini.

Posipa se kokosovo brašno - imala sam žuto i crveno obojeno brašno.

Gotov je za 30 minuta.

Predlog za serviranje: promešajte rukom 1/2 čaše pavlake sa 2 kašike kiselog mleka i 2 kašike smeđeg šećera, Garnirajte svako odsečeno parče sa 1-2 kašike i pospite prstohvatom cimeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: