Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom na pari, gde temperatura ne treba da bude viša od 37 stepeni. Ako nemate termometar za upotrebu u kuhinji, možete da umutite jaja na standardan način, ali je kod laganog zagrevanja krem koji dobijete vazdušastiji i neće pasti.
2. Istopite maslac sa belom čokoladom na slaboj vatri ili na pari. Pomešajte pažljivo smesu od jaja i čokoladnu smesu.
3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte ga u mokru smesu i promešajte špatulom sporim pokretima dok se potpuno ne integriše. Na kraju dodajte orahe i pistaći, neseckane na krupnije komade.
4. Sipajte smesu za brauni (u ovom slučaju blondi) u odgovarajući pleh (17 x 26 cm), koji ste pokrili papirom za pečenje ili ste ga nauljili i ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Ne zaboravite da rernu prethodno zagrejete, jer testa sa praškom za pecivo ne treba da čekaju, već se odmah peku.
5. Pecite blondi oko 20 minuta i nakon toga ostavite kolač da se ohladi.
6. Istopite crnu čokoladu sa maslacem i mlekom. Ako bude previše gusto, dodajte mleko.
Sipajte topljenu čokoladu u špric za torte sa tankim, ravnim krajem i ubacite tamnu čokoladu ne nekoliko mesta u kolač.
Ovo možete da napravite i kada isečete kolač, pa umesto da ga bušite odozgo, sada to možete uradite sa strane. Od ostatka čokoladne smese napravite lepe ivice na površini blondija.
Prijatno uz ovaj unikatni kolač sa čokoladom.