Način pripreme
Ko ne voli sladoled kad su vrućine? Onaj u posudici koliko god da je ukusna, meša se sa ko zna čime.
Predlažem jednostavan i veoma ukusan recept ljubiteljima sladoleda koji drže do režima ishrane sa niskim sadržajem ugljenih hidrata.
U malu posudu nutri bulita ili blendera stavite kikiriki puter, sitan si, kajmak od domaćeg kiselog mleka i med.
U slučaju da nemate ili ne volite sitan sir, zamenite ga krem sirom na primer. Ako nemate kajmak dodajte kiselo mleko visoke masnoće. Med možete da zamenite eritrolom, stevijom ili pekmezom po vašem ukusu.
Blendujte nekoliko sekundi.
Sipajte smesu u odgovarajuću posudicu i stavite u zamrzivač na oko sat.
Garnirajte jogurt sladoled po ukusu - sa jagodama, malinama, kupinama, borovnicama, čokoladom, orašastim plodovima, cimetom.
Nek vam je slatko!