Jogurt sladoled sa kikiriki puterom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
12/02/2020
"Jedite sa uživanjem i bez ikakve griže savesti ovaj sladoled je sa niskim sadržajem ugljenih hidrata "
Priprema3 min.
Ukupno3 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kikiriki puter - 2 kašike
  • sitan sir - 100 g
  • kajmak - 2 kašike od domaćeg kiselog mleka
  • med - 1 kašičica (ili druga vrsta zaslađivača)
  • za garniranje
  • jagode - kupine, maline, borovnice
  • čoklada
  • koštunjavo voće
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Ko ne voli sladoled kad su vrućine? Onaj u posudici koliko god da je ukusna, meša se sa ko zna čime.

Predlažem jednostavan i veoma ukusan recept ljubiteljima sladoleda koji drže do režima ishrane sa niskim sadržajem ugljenih hidrata.

U malu posudu nutri bulita ili blendera stavite kikiriki puter, sitan si, kajmak od domaćeg kiselog mleka i med.

U slučaju da nemate ili ne volite sitan sir, zamenite ga krem sirom na primer. Ako nemate kajmak dodajte kiselo mleko visoke masnoće. Med možete da zamenite eritrolom, stevijom ili pekmezom po vašem ukusu.

Blendujte nekoliko sekundi.

Sipajte smesu u odgovarajuću posudicu i stavite u zamrzivač na oko sat.

Garnirajte jogurt sladoled po ukusu - sa jagodama, malinama, kupinama, borovnicama, čokoladom, orašastim plodovima, cimetom.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar