Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Možete koristiti mikser sa nastavcima za testo.
U posudi izmrvite marcipan od badema i u njega dodajte bademovo brašno, šećer u prahu, belance i ekstrakt badema. Mešajte rukom energično (ja sam koristila mikser da bi mi bilo lakše), dok se ne napravi testo.
Ako je testo previše lepljivo, dodajte kašiku bademovog brašna, ali u receptu je tačna gramaža i kod mene nije bilo potrebno. Lepi se malo po prstima, ali može da se radi sa testom.
Vodom pokvašenim dlanovima kidajte parčiće testa i pravite lopticu. Dobro je da koristite vagu i da svako parče ima oko 22 g.
Komade testa oblikujte u fitilj, u sreidni su malo deblji, a na krajevima tanji. Fitilje uvaljte u listiće badema, a nakon toga u oblik potkovice. Poređajte u pleh na rastoajnju jednu od druge.
Pecite na 180 stepeni oko 10/12 minuta. Kolači treba da imaju boju voska, a na krajevima zlatnu boju.
Izvadite, ostavite 10-15 minuta u plehu i nakon toga ostavite na rešetku da se ohladi. Rastopite čokoladu na pari, dodajte ulje, promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Svaki kraj keksića od badema potopite u čokoladu. Poređajte na papir za pečenje dok se čokolada ne stegne.
Roščići imaju dug rok trajanja, oko 2-3 nedelje, ako se čuvaju u kutiji ili staklenoj tegli za kolače.