Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Roščići od badema sa čokoladom

Roščići od badema sa čokoladom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Roščići od badema sa čokoladom
Fotografije: marcheva14
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
25
"Potapate ivice roščića u čokoladu, zato što su tako najukusniji, razumeli smo se, zar ne"

Potrebni sastojci

  • marcipan od badema - 200 g
  • bademovo brašno - 80 g, fino
  • šećer u prahu - 100 g
  • belanca - 1 komad
  • esencija badema - 304 kapljice, ekstrakt
  • bademi - 80 - 100 g listići, za valjanje
  • crna čokolada - oko 100 g, za natapanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Možete koristiti mikser sa nastavcima za testo.

U posudi izmrvite marcipan od badema i u njega dodajte bademovo brašno, šećer u prahu, belance i ekstrakt badema. Mešajte rukom energično (ja sam koristila mikser da bi mi bilo lakše), dok se ne napravi testo.

Ako je testo previše lepljivo, dodajte kašiku bademovog brašna, ali u receptu je tačna gramaža i kod mene nije bilo potrebno. Lepi se malo po prstima, ali može da se radi sa testom.

Vodom pokvašenim dlanovima kidajte parčiće testa i pravite lopticu. Dobro je da koristite vagu i da svako parče ima oko 22 g.

Komade testa oblikujte u fitilj, u sreidni su malo deblji, a na krajevima tanji. Fitilje uvaljte u listiće badema, a nakon toga u oblik potkovice. Poređajte u pleh na rastoajnju jednu od druge.

Pecite na 180 stepeni oko 10/12 minuta. Kolači treba da imaju boju voska, a na krajevima zlatnu boju.

Izvadite, ostavite 10-15 minuta u plehu i nakon toga ostavite na rešetku da se ohladi. Rastopite čokoladu na pari, dodajte ulje, promešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Svaki kraj keksića od badema potopite u čokoladu. Poređajte na papir za pečenje dok se čokolada ne stegne.

Roščići imaju dug rok trajanja, oko 2-3 nedelje, ako se čuvaju u kutiji ili staklenoj tegli za kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: