Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Kolači od badema sa crnom čokoladom

Kolači od badema sa crnom čokoladom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Kolači od badema sa crnom čokoladom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
27/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Već nervozno lupkamo nogam, jer sa nestrpljenjem očekujemo kada će kolači od badema sa crnom čokoladom da budu gotovi"

Potrebni sastojci

  • Za bademovo testo
  • bademi - 200 g, mleveni
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • esencija badema - 1 komad (može i bez nje)
  • ružina voda - 30 ml (može i obična, ali druga je aroma)
  • šećer - 200 g
  • belanca - 2 komada (M)
  • brašno - 2 kašike (tip 405)
  • filetirani bademi - 150 g
  • tamna čokolada - 100 g, kuvertura
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo su neodoljivo ukusni nemački kolači, uvijenu u hrskave bademe i crnu čokoladu. Nakon što počnete da ih jedete, mnogo je teško da stanete.

Obavezan uslovi u receptu za kolače od badema sa crnom čokoladom je da čokolada bude crna, da kontrastira slatkoći marcipana! Ako želite možete da kupite gotov marcipan od badema iz prodavnice - 250 g!

Ovi kolači od badema sastoje se skoro sasvim od marcipana, ako treba da budemo iskreni - marcipan sa više šećera, malo belanaca i brašna i nakon toga potopljeni u nademe oko njih i na kraju u čokoladu. Rezultat je toliko ukusan!

Ako pečete ove domaće kolače, pogodne za praznik i radni dan, budite spremni na činjenicu da će nestati veoma brzo - sigurna sam u to! Priprema je jednostavna i brza!

Prvo, da napravimo marcipan od badema. U posudi se pomešaju oljušteni i samleveni bademi (za makarone) zajedno sa šećerom u prahu.

Dodajete ružinu vodu, vanilu i esenciju badema.

Pomoću odgovarajućeg blendera možete da pomešate sastojke kao testo ili rukom ili mikserom, ali sa nastavcima za testo. I gotov je marcipan od badema - ništa komplikovano! Ako vam se testo čini trošno, dodajte vodu, ali veoma pažljivo. Kap po kap, jer brzo može da postane retko.

Sledeći korak je spremanje bademovih kolača.

Nadrobite smesu od marcipana na male parčiće zajedno sa šećerom, belancem i brašnom u posudi, dok se sve dobro ne pomeša. Stavite u frižider na 30-45 minuta.

Zagrejte rernu do 180 stepeni. Postavite papir za pečenje i ostavite sa strane. Sipajte ljuspe badema u malu posudu ili mali tanjir. Odsecite deo testa kašikom i nakon toga ga oformite u rolat vlažnim rukama, uvaljajte bademe, dok potpuno ne prekriju i nakon toga stavite na list papira za pečenje u obliku kroasane (uvijate blago krajeve na unutra), ređajući ih pazite da ostavite malo mesta između svakog.

Pecite 12-15 minuta - kolači od badema treba blago da porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade kratko na papiru za pečenje, nakon toga sklonite na rešetku zajedno sa papirom i ostavite dok se potpuno ne ohlade.

Istopite kuverturu (u mikrotalasnoj ili nad posudom sa kipućom vodom) i nakon toga potopite krajeve ohlađenih kroasana u čokoladu.

Stavite na rešetku ili parče papira za pečenje i ostavite da se osuši.

Čuvajte na hladnom mestu.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: