Hmeli suneli

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6131512k
Hmeli suneli
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
30
"Hmeli suneli je začin koji daje neponovljiv ukus jelima - vidite kako da ga napravite sami"

Potrebni sastojci

  • majoran - 2 kašike, suv
  • korijander - 2 kašike, suv
  • čubar - 2 kašike
  • menta - 2 kašike, suva
  • peršun - 2 kašike, suv
  • estragon - 2 kašike, suv
  • mirođija - 2 kašike, suva
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • šafran - 1 kašičica (kurkuma)
  • lovorov list - 2 komada
  • piskavica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Hmeli suneli ili ucko suneli je gruziski veoma aromatičan začin, mešavina različitih osušenih biljaka.

Koristi se u gruzijskoj i kavkaskoj kuhinji i osnovni je začin u mnogo njihovih tradicionalnih jela.

Kod nas teško može da se nađe u prodavnicama, baš zato vam navodim sastojke koji će vam biti potrebni da ga napravite u domaćim uslovima.

Veoma aromatičan i pogodan za pileće meso, ribu, i sosove uz njih. Jedan od tih sosova je gruzijski sos Sacivi - jedinsteveni sos od oraha, koji treba da probate i ubrzo ću vam pokazati kako da ga lako spremite.

Za hmeli suneli su vam neophodno osušene biljke koje sam nabrojala. Šafran je skup začin, koji uspešno možete da zamenite kurkumom.

U mlin stavite sve začine i sameljite na ne mnogo sitno, samo zavrtite nekoliko puta, tek toliko da se pomešaju. Začin čuvajte u staklenim teglama na tamnom i suvom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti