Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Pohovani makaroni sa lukom

Pohovani makaroni sa lukom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Pohovani makaroni sa lukom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Kažu da idu uz pivo, ali pravilo nije striktno - menjajte ga po svom ukusu"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • sitna testenina - 120 g
  • mleko - 60 ml
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • čedar sir - 100 g
  • jaja - 4 kom.
  • prezle
  • so
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk naseći poprečno, na kolutove debljine 1 cm. Odvojiti kolutove luka i poređati na aluminijumsku foliju stavljajući po dva koluta - jedan veći i unutra jedan manji.

Skuvati makarone i procediti. Dodati mleko, narendan čedar, beli luk i sjediniti. Staviti u mikrotalasnu na 30 sekundi, i promešati.

Makaronima puniti prostor između 2 koluta luka. Zamrznuti na 2 sata.

Jaja umutiti.

Kolutove uvaljati u brašno-jaja-prezle, pa opet jaja-prezle i pržiti u većoj količini ulja u tiganju.

Poređati na papirne ubruse, da se ocedi ulje.

Služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: