Keks torta sa sokom od pomorandže

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8580
3
14/02/2020
"Boje da tražite - ova keks torta je prava lepotica "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca60
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 i 1/2 paket, običan
  • sveže mleko - 1, 5 litar
  • puding - 3 komda, od vanile, dr Etker
  • sok od pomodanže - 300 ml
  • želatin - 3 komada, dr Etker
  • šećer - po ukusu
  • esencija pomorandže - nekoliko kapi
  • poslastičarska boja - narandžasta, nekoliko kapi
  • čokoladne mrvice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Puding od vanile se sprema kako je po receptu na pakovanju.

U jednu šerpu sam odvojila deo njega i unutra sam sipala sok od pomorandže.

Izjednačila sam blago temperaturu soka, sipajući u posudu malo vrućeg pudinga, jer postoji velika verovatnoća da se krem preseče.

Pre nego što sam sklonila sa ringle, dodala sam rastvoren i istopljen želatin (ja ga stavljam da se dobro stegne i da može da se seče na lepe parčiće).

Želatin stavljam u obe smese.

U kalup za kolač sam sipala prvo malo pudinga od pomorandže i stavila sam ga u zamrzivač na 15 minuta da se stegne.

Nakon toga sam stavila ceo keks i tako i sa ostala tri sloja.

Dobija se sjajna keks torta koju sam na kraju ukrasila čokoladnim mrvicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar