Tiramisu bez jaja

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Tiramisu bez jaja1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Evo kako da napravite tiramisu i bez jaja, čuvajući isti čaroban ukus i aromu svog omiljenog deserta"

Potrebni sastojci

  • piškote - 2 pakovanja
  • kafa - 200 ml, espreso ili crna kafa
  • vino - 50 ml, Marsala (ili rum)
  • Za krem
  • maskarpone - 500 g
  • šećer u prahu - 5 - 6 kašika
  • pavlaka - 6 kašika
  • pavlaka - 300 ml, tečna, slatka
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maskarpone sa šećerom u prahu. Odvojeno umutite kislu i odvojeno slatku pavlaku, nakon toga ih pomešajte.

Dodajte maskarpone i mutite kratko - tek toliko da se pomešaju.

Ohladite pripremljeni espreso i pomešajte ga sa alkoholom. Sklapanje tiramisua je na standardni način - red natopljenih piškota u kafi, red krema i tako do kraja. Krem treba da bude za tri reda, ali zavisi od posude koju koristite.

Odozgo se pokriva kremom i sa strane - ako je moguće. Posipa se kakaom kroz sito i tiramisu se ostavlja u frižider na nekoliko sati pre nego što se servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: