bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa šunkom i kačkavaljem

Omlet sa šunkom i kačkavaljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k27816k675
Omlet sa šunkom i kačkavaljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
17/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
1
"Omlet je savršeno jelo, pogodno za svako doba dana i veoma lako za spremanje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite blago jaja. Treba da postanu tečna, ali ne da budu pena.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom, 27, 5 cm prečnika na umerenoj vati i namažite ga maslinovim uljem.

Sipajte umućena jaja, tako da ravnomerno prekriju dno. Pobeleće skoro odmah po krajevima, zato smanjite za jedan-dva stepena vatru, da se skuva ravnomerno.

Dok su jaja još blago tečna, na površinu im narendaje kačkavalj i kada se istopi stavite široke slajsove šunke.

Nadev od kačkavalja i šunke može da bude u većoj ili manjoj količini, prema tome kako vi više volite.

Odmah presavijte omlet od svakog kraja po malo, slično kao zatvaranje koverte.

Okrenite pažčjivo sa druge strane na kratko i prebacite u tanjir.

Servirajte omlet sa šunkom i kačkavačjem sa čeri paradajzom isečenim na krugove.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: