Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kriške sa belim lukom i kačkavaljem

Kriške sa belim lukom i kačkavaljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kriške sa belim lukom i kačkavaljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Kriške sa kačkavaljem, zbog kojih vedi da napravite dan belog luka kod kuće"

Potrebni sastojci

  • hleb - 150 - 160 g, za sendvič
  • belanca - 2 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena (prema ukusu)
  • so - 2 prstohvata
  • kačkavalj - 150 g
  • bosiljak - 6 - 8 svežih listova
  • origano - za posipanje, po želji
  • prezle - oko 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreva do 200 stepeni.

Istucajte beli luk ili ga narendajte na veoma fino rende. Stavite ga u belanca zajedno sa dva prstohvata soli i dobro umutite dok se ne stvore mehurići (ni u kom slučaju u sneg).

Hleb isecite na tanke kriške, a kačkavalj takođe na tanke parčiće, približnog oblika kao hleb.

Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje i pospite prezlama, to će sprečiti lepljenje zbog topljenja kačkavalj i daće hrskavost donjem delu kriške.

Potapajte u belance sa belim lukom svaku krišku sa obe strane i ponovo na obe strane stavite parče kačkavalja.

Poređajte u posudu za pečenje preko prezli i stavite u već zagrejanu rernu.

Pecite dok ne dobije lepu preplanulost i servirajte sa listićima svežeg bosiljka i origanom po želji.

Jedan čudesan doručak ili kriške uz jela, supe, meze.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: