Način pripreme
Uključite rernu da se zagreva do 200 stepeni.
Istucajte beli luk ili ga narendajte na veoma fino rende. Stavite ga u belanca zajedno sa dva prstohvata soli i dobro umutite dok se ne stvore mehurići (ni u kom slučaju u sneg).
Hleb isecite na tanke kriške, a kačkavalj takođe na tanke parčiće, približnog oblika kao hleb.
Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje i pospite prezlama, to će sprečiti lepljenje zbog topljenja kačkavalj i daće hrskavost donjem delu kriške.
Potapajte u belance sa belim lukom svaku krišku sa obe strane i ponovo na obe strane stavite parče kačkavalja.
Poređajte u posudu za pečenje preko prezli i stavite u već zagrejanu rernu.
Pecite dok ne dobije lepu preplanulost i servirajte sa listićima svežeg bosiljka i origanom po želji.
Jedan čudesan doručak ili kriške uz jela, supe, meze.
Prijatno!