Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenka sa belim lukom, kačkavaljem i sirom

Prlenka sa belim lukom, kačkavaljem i sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Prlenka sa belim lukom, kačkavaljem i sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Toliko je ukusna, topla i mirisna ova parlenka sa belim lukom, kačkavaljem i sirom, da nećete hteti da je delite sa nekim dobrovoljno!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 kom.
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 1/2 kockice
  • soda bikarbona - prstohvat
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • maslac - 2 kašike za premazivanje
  • beli luk - 3 čena za premazivanje
  • sir
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

U kvasac dodati malo vode, šećera i brašna. Prosejati brašno i rastvoriti sodu u kiselom mleku.

Dodati mleko i jaje u brašno. Dodati i sve ostale sastojke. Zamesiti meko testo.

Ostaviti da naraste za pola sata. Napraviti lopte i oblikovati tanku okruglu pogaču. Mazati je maslacem, u koji smo dodali pasirani beli luk.

Kada ih zapečemo, staviti sir i kačkavalj i dodatno zapečemo, dok se kačkavalj ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: