Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Toliko je ukusna, topla i mirisna ova parlenka sa belim lukom, kačkavaljem i sirom, da nećete hteti da je delite sa nekim dobrovoljno!"
- brašno - 500 g
- jaja - 1 kom.
- kiselo mleko - 1 kofica
- so - 1 kašika
- šećer - 1 kašičica
- kvasac - 1/2 kockice
- soda bikarbona - prstohvat
- ulje - 2 - 3 kašike
- maslac - 2 kašike za premazivanje
- beli luk - 3 čena za premazivanje
- sir
- kačkavalj
* merne jediniceNačin pripreme
U kvasac dodati malo vode, šećera i brašna. Prosejati brašno i rastvoriti sodu u kiselom mleku.
Dodati mleko i jaje u brašno. Dodati i sve ostale sastojke. Zamesiti meko testo.
Ostaviti da naraste za pola sata. Napraviti lopte i oblikovati tanku okruglu pogaču. Mazati je maslacem, u koji smo dodali pasirani beli luk.
Kada ih zapečemo, staviti sir i kačkavalj i dodatno zapečemo, dok se kačkavalj ne istopi.
Facebook
Omiljeno
Pinterest