Način pripreme
Prosejte brašno. U njega dodajte so i promešajte.
U 100 ml mlakog mleka rastvorite kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna. Ostavite na toplom 10-15 minuta dok se kvasac ne aktivira.
Umutite jaja.
Dodajte u brašno sve sastojke za testo i zamesite meko testo. Pred kraj mešenja dodajte mekani maslac.
Pokrijte krpom i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Obložite pleh papirom za pečenja. Premesite testo u plehu i rasporedite rukama posutim brašnom.
Nožem za picu napravite proreze.
U posudi pomešajte mekani maslac (30 g), 1 jaje i prethodno sitno iseckani peršun i beli luk. Dodajte prstohvat soli i sve promešajte.
Sa ovom smesom premažite pogaču.
Isecite kačakvalj na trake i poređajte u proreze.
Pecite pogaču sa belim lukom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta dok ne dobije lepu boju.