Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Krompir salata»Krompir salata sa majonezom

Krompir salata sa majonezom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Krompir salata sa majonezom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Malo majoneza može da napravi čuda sa omiljenom krompir salatom, da ne kažete da vam nismo rekli"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, veliki
  • so - 1 prstohvat ili po ukusu
  • biber - 1 prstohvat ili po ukusu, sveže mleven
  • peršun - 2 komada, sušeni
  • estragon - 1 prstohvat, sušeni
  • beli luk - 1 čen (po želji)
  • masline - crne, za ukras
  • korijander - 4 - 5 lsitića, za posipanje i ukras
  • Za domaći majonez
  • jaje - 1 komad
  • ulje - 180 ml
  • sok od limuna - 2 kašike, sveže ceđen
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Ostavite ga da se potpuno ohladi, oljuštite ga i isecite na krupne parčiće.

Stavite isečen krompir u posudu i pomešajte sa biberom, estragonom, peršunom, solju i istucanim čenom belog luka.

Pripremite domaći majonez, tako što razbijete jaje u duboku i usku posudu. Sipajte ulje i sok od limuna. Stavite i prstohvat soli.

Postavite ručni mikser na dno posude i uključite na makisimalnu brzinu. Kada vidite da postaje belo odozdo sačekajte nekoliko sekundi i veoma lagano počnite da izvlačite uređaj na gore, smesa će potpuno pobeleti.

Ako između glavice ručnog miksera i zidova posude koje koristite postoji odstojanje, treba da klizite vrlo lagano i sa strane da majonez emulgira ravnomerno svuda.

Kada ste gotovi pomešajte začinjen krompir sa domaće napravljenim majonezom i dodatno začinite sa još začina i soli po vašem ukusu.

Možete da korsitite i maštu i da dodate u krompir salatu još sastojaka kao što je šunka, kisele krastavčiće, narendano kuvano jaje, kapar, piletinu ili tunjevinu.

Servirajte salatu dobro ohlađenu i ukrašenu crnim maslinama i svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: