Način pripreme
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Ostavite ga da se potpuno ohladi, oljuštite ga i isecite na krupne parčiće.
Stavite isečen krompir u posudu i pomešajte sa biberom, estragonom, peršunom, solju i istucanim čenom belog luka.
Pripremite domaći majonez, tako što razbijete jaje u duboku i usku posudu. Sipajte ulje i sok od limuna. Stavite i prstohvat soli.
Postavite ručni mikser na dno posude i uključite na makisimalnu brzinu. Kada vidite da postaje belo odozdo sačekajte nekoliko sekundi i veoma lagano počnite da izvlačite uređaj na gore, smesa će potpuno pobeleti.
Ako između glavice ručnog miksera i zidova posude koje koristite postoji odstojanje, treba da klizite vrlo lagano i sa strane da majonez emulgira ravnomerno svuda.
Kada ste gotovi pomešajte začinjen krompir sa domaće napravljenim majonezom i dodatno začinite sa još začina i soli po vašem ukusu.
Možete da korsitite i maštu i da dodate u krompir salatu još sastojaka kao što je šunka, kisele krastavčiće, narendano kuvano jaje, kapar, piletinu ili tunjevinu.
Servirajte salatu dobro ohlađenu i ukrašenu crnim maslinama i svežim peršunom.