Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Krostata sa rikotom i džemom

Krostata sa rikotom i džemom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Krostata sa rikotom i džemom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Provedite popodne sa prijateljima uz krostatu sa džemom i rikotom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 150 g
  • rikota - 300 g
  • brašno - 320 g
  • ulje - 80 ml
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • limun - 1 kom.
  • džem po izboru - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu razbiti jaja, dodati 100 g šećera i ulje, pa umutiti žicom.

Postepeno dodavati prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa umesiti testo.

Razvući testo oklagijom na debljinu oko 5-6 mm, pa staviti u okrugli kalup (prečnika 26 cm) na pek papir.

Ostaviti malo testa za ukras na kraju.

Sir pomešati sa šećerom i narendanom korom limuna, pa razmazati preko kore.

Preko sira razmazati džem, pa na vrhu ukrasiti preostalim testom.

Peći 40-45 minuta na 180 stepeni C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: