Način pripreme
U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i kašičicom praška za pecivo.
Dodajte jedno jaje, žumance, šećer, hladan maslac isečen na parčiće, prstohvat narendane kore limuna.
Zamesite maslac testo. Obavijte ga parčetom najlona i stavite u frižider na jedan sat.
Dok se testo ne ohadi, oljuštite i isecite kruške n amale parčiće.
Stavite ih u tiganj, pospite sa 3 kašike brapn šećera, prelije rumom i stavite na ringlu.
Kuvajte oko 5-6 minuta, dok kruške ne omekšaju. Sklonite posudu sa ringle i ohladite.
Od ohlađenog testa za pitu otkinite parče, veličine pesnice. Preostalo razvijte na parčetu papira za pečenje.
Prebacite testo sa papirom u posudu za pečenje 20 cm i oformite visoku ivicu.
Sipajte ohlađene kruške. Izdvojeno parče testa razvijte na nabrašnjenoj površini i isecite na trake širine 1 cm.
Poređajte ih na rešetku preko nadeva. Ispecite ukusnu krostatu na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Ohladite na rešetki i pospite krostatu sa kruškama šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!