Način pripreme
1. Skuvajte testeninu prema uputstvu proizvošača. Prebacite je u veliku cediljku i prelijte hladnom vodom, da zaustavite proces kuvanja.
2. Ostavite da se ocedi, pospite maslinovim uljem i promešajte, tak se neće zalepiti dok se hladi.
3. Pripremite domaći majonez, razbijajući jaje u duboku i usku posudu. Stavite prstohvat soli, sok od limuna i pola ulja i pozicionirajte ručni mikser na dno posude.
Uključite i držite nepokretno dok odozdo ne pobeli, tada sa jednom rukom sipajte u tankom mlazu ostatak ulja, a drugom rukom kojom držite ručni mikser podižite lagano na gore dok cela smesa ne pobeli i ne postane gusta.
4. Sipajte u posudu ohlađene makarone, stavite so po ukusu, namrvljenu tunjevinu, majonez, luk - iseckan i sok od limuna za dodatnu svežinu i ukus.
Po želji možete da isečete unutra i zelene masline bez koštica.
5. Pomešajte sve mešajući dobro i servirajte odmah sa ukrasom od još maslina.
Prijatno!
*Kombinacija luka i tunjevine sa majonezom je klasika i sjajno se uklapa. Ako niste probali do sada, uradite to, sjajno je!