Torta sa čokoladnim mlekom

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Torta sa čokoladnim mlekom
Fotografije: Veca
1 / 4
13/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Čim se pomene torta, mi odmah maštamo o dva parčeta. U ovom slučaju, o tri"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 8 komada
  • šećer - 8 kašika
  • brašno - 4 kašike
  • kakao - 4 kašike
  • za prelivanje kore
  • čokoladno mleko - 500 ml
  • za fil
  • kisela pavlaka - 360 g (2 čaše)
  • plazma keks - 300 g
  • beli šlag - 200 g
  • gazirana mineralna voda - 200 ml
  • krem bananice - 5 komada
  • Za filovanje
  • beli šlag - 200 g
  • voda - 200 ml
  • Za dekoraciju
  • euroblok čokolada - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kore: Mikserom umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta. Zatim mikser isključiti, umešati brašno, kakao i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Pleh srednjih dimenzija obložiti pek-papirom, uliti pripremljenu smesu i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti je da se dobro ohladi. Koru izručiti na tacnu.

Čokoladno mleko zagrejati i vrelim mlekom preliti hladnu koru. Ostaviti da se dobro ohladi i da kora dobro upije čokoladno mleko.

Za to vreme pripremiti fil: Mikserom umutiti šlag sa gaziranom mineralnom vodom. Zasebno ručnom žicom za mućenje razmutiti kiselu pavlaku i u nju dodati mleveni plazma keks, izmešati.

U tu smesu dodati umućeni šlag, seckane krem bananice i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili. Fil naneti preko ohlađene kore.

Za filovanje torte: Mikserom umutiti šlag sa hladnom vodom i nafilovati tortu.

Posuti rendanom euroblok čokoladom i ostaviti da se stegne.

Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: