Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Šarlota sa maskarpone sirom i belom čokoladom

Šarlota sa maskarpone sirom i belom čokoladom

Šarlota sa maskarpone sirom i belom čokoladom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Pažnja! Ova Šarlota treba da odstoji 1 noć u frižideru pre nego što je isečete - srećno!"

Potrebni sastojci

  • piškote - 3 paketa /36 komada/ savojardi
  • maskarpone sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 500 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • slatko od borovnica - 200 g
  • želatin - 1 kesica (10 g)
  • bela čokolada - 120 g
  • med - 2 supene kašike
  • kafa - 1 šolja, instant
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite tepsiju sa pokretnim prstenom.

Poređajte jedan red piškota na dno tako što ih prethodno umočite u mlaku kafu.

Poređajte piškote po zidovima prstena skidajući mali deo sa svake.

Umutite maskarpone, kiselu pavlaku /odvajajući 3 supene kašike/, slatka i med u gusti krem pomoću miksera.

Istopite želatin u hladnoj vodi i nakon što nabubri, zagrejte ga na kratko na vodenoj pari.

Dodajte želatin i ponovo izmešajte.

Rasporedite debeli sloj krema na poređane piškote.

Stavite tanak sloj slatka od borovnica.

Poređajte komadiće piškota.

Sipajt eostali deo krema i zagladite.

Istopite belu čokoladu na vodenoj pari i dodajte 3 supene kašike kisele pavlake.

Mešajte dok ne postane homogeno i ravnomerno je rasporedite.

Ohladite tortu sa piškotama na jednu noć u frižideru, nakon čega pažljivo skinite prsten.

Jednostavna torta za rođendan - Šarlota sa maskarpone sirom i belom čokoladom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: