Način pripreme
Belanca sipajte u posudu i mutite ih dok ne postanu čvrsta. Postepeno dodajte šećer bez zaustavljanja mućenja (koristite mikser sa posudom).
Dodajte sirće, skrob i vanilu. Mutite dok se ne dobije čvrsta pena. U umućena belanca dodati preostali šećer i pažljivo izmešati rukom.
Plitak okrugli pleh obložite papirom za pečenje. U sredinu sipajte smesu od belanaca i formirajte krug u kome ćete napraviti udubljenje.
Podloga torte se suši na temperaturi rerne zagrejane na 120 stepeni 1 sat i 30 minuta. Zatim isključite rernu i pustite da se velika puslica ohladi unutra.
Šlag u prahu i mleko umutite mikserom na velikoj brzini 4 minuta. Dodajte kokosovo brašno i promešajte lopaticom.
Voće oljuštite. Isecite mango na kockice, a kivi na kolutove. Seme nara izmrvite u posudu. Stavite koru od belanaca na poslužavnik za tortu.
Sipajte krem od šlaga i kokosa u udubljenje. Dobro ga rasporedite po kori. Na vrhu rasporedite voće. Pospite korom od limuna i kokosovim brašnom. Ukrasite listićima mente.
Pavlova torta se sklapa neposredno pre serviranja, jer će nakon stajanja puslica kora upijati krem i neće biti tako hrskava.