Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Parfe»Čokoladni parfe sa kafom i rumom

Čokoladni parfe sa kafom i rumom

Donya PerfektaDonya Perfekta
Početnik
5132
Čokoladni parfe sa kafom i rumom
Fotografije: Donya Perfekta
4 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Pravo zadovoljstvo za nepce u obliku čokoladnog parfea sa rumom i kafom"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šoljica
  • brašno - 1 1/2 šoljice
  • Za parfe
  • kisela pavlaka - 600 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • šećer - 1 šoljica
  • čokolada - 200 g
  • želatin - 2 kesice
  • Za žele
  • kafa - 300 ml, zaslađena, aromatična
  • rum - 50 ml
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo koru tako što umutimo jaja sa šećerom da se dobije mekani krem, u njega polako dodajemo prosejano brašno, pažljivo mutimo i pečemo u kalupu za torte koji je obložen papirom za pečenje.

Smesa za parfe:

Umutimo slatku pavlaku sa šećerom, ali da se ne dobije veoma čvrsta smesa, jer kada je previše čvrsta, pripremljeni parfe ne može biti homogen.

U nju dodajemo kiselu pavlaku. Mutimo. Posle stavljamo čokoladu koja je istopljena na pari, a zatim dodajemo i želatin, koji je nabrubrio u malo vode, ali je ostao tečan. Dosta dobro umutimo.

Na poslužavnik stavljamo gotovu koru, stegnemo je uz pomoć prstena za torte i sipamo smesu za parfe i dobro zagladimo, obrazujući veoma blag rub po zidovima prstena, kako se ne bi izlila kafa.

Stavljamo u frižider na otprilike 40 min da se malo stegne. Po njoj pažljivo izlivamo kafu u koju smo stavili rum (može i drugi alkohol po izboru) i tečni želatin.

Dobro bi bilo da parfe bude u frižideru do sledećeg dana kako bi se dobro stegnuo.

Pažljivo skidamo prsten i čokoladni parfe sa kafom i rumom ukrašavamo po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: