Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Unikatni Oreo Čizkejk

Unikatni Oreo Čizkejk

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Unikatni Oreo Čizkejk
Fotografije: Gabriela
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Najlepše reči koje čovek može da čuje su - Želiš li i moje parče Oreo Čizkejka?"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • oreo keks - 250 g (otprilike 25 keksića)
  • kravlji maslac - 60 g, neslan (otprilike 1/4 šolje)
  • za krem
  • krem sir - 500 g, punomasni ( 2 i po šolje)
  • šećer u prahu - 65 g (1/3 šolje)
  • vanilin ekstrat - 1 kašičica
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml (1 šolja)
  • kisela pavlaka - 60 ml, punomasna (1/4 šolje)
  • oreo keks - 150 g, izlomljen (otprilike 15 komada)
  • želatin - 24 g
  • za toping
  • pavlaka - 240 ml, umućena za dekoraciju (1 šolja)
  • oreo keks - Mini, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo premazujemo kalup za čizkejk sa malo maslaca ili stavljamo papir za pečenje. Ja lično preferiram bez.

Sledeći korak je da napravimo osnovu za čizkejk. Za ovaj cilj možete koristiti blender, ako ga imate, pa da stavite 25 komada Oreo keksa, dok se ne usitne gotovo na mrve.

Ako nemate blender, nemojte se brinuti - možete keks izdrobiti rukama, što sitnije možete.

Nakon toga, stavite u mikrotalasnu 60 g maslaca na sasvim kratko. Potrebno je samo da se istopi. Istopljeni maslac pomešajte sa usitnjenim keksom i smelo mešajte dok se sve lepo ne umesi. Tekstura treba da bude veoma gusta.

Nakon toga dobijenu smesu stavite u kalup, pažljivo ravnomerno raspoređujući celu smesu. Nigde ne sme da bude praznina, jer ona služi kao oslonac za krem, on je drži.

Posle dodajte punomasni krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile, pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku u jednu posudu.

Dobro umutite mikserom dok se ne dobije homogena smesa. Drugih 150 grama Oreo keksa takođe treba da se usitne na sitne komadiće, slične prahu. Pomešajte usitnjeni keks sa smesom za krem i dobro umutite mikserom. Ostavljamo sve sa strane i prelazimo na želatin.

Postoji mnogo vrsta želatina u današnje vreme, zato je najbolje da se pročite način upotrebe na poleđini pakovanja, ali evo kako sam ga ja koristila.

Jedan komad želatin ili 10 grama želatina se stavlja na jednu šoljicu vode. Nakon toga se rastapa na vodenoj pari na veoma slaboj vatri i neprestano mešam dok se ne dobija smesa slična prozračnom sirupu. Treba imati u vidu da ukoliko želatin počne da vri, onda on gubi sva svoja svojstva želiranja. Čula sam takođe da može da se stavi u mikrotalasnu rernu na nekoliko sekundi umesto na pari.

Kada je sve gotovo, pomešamo želatin sa kremom i sve veoma dobro promešamo. Ceo krem sipamo u kalup za čizkejk i lepo zagladimo, da bude ravno.

Na kraju zabodemo Oreo keksiće, predviđene za dekoraciju, na određenim intervalima mesta između njih, možete posuti i od praha usitnjenim Oreo keksićima. Između svakog keksa stavljamo i umućenu pavlaku po izboru.

Oreo čizkejk stavljamo u frižider na minimum 6 sati ili najbolje jednu celu noć.

Saveti:

Uvek koristite kalup koji se lako skida sa oprugom za čizkejk. Pre nego što skinete kalup, polako pređite nožem sa svake strane i tada sasvim pažljivo možete da ga sklonite.

Uverite se da je krem sir na sobnoj temperaturi kako biste u produžetku izbegli bilo kakve grudvice.

Neka vam je slatko! :))

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: