Način pripreme
1. Narendajte ili sameljite u blenderu kratko belu čokoladu. Ona treba da je tvrda, upravo izvađena iz frižidera, da ne bi previše omekšala.
2. Prosejte u posudu brašno sa praškom za pecivo i solju. Dodajte maslac sa sobne temperature, belu čokoladu, kokos i jaja.
3. Zamesite glatko tvrdo testo i od njega uzimajte male porcije, od kojih pravite loptice i posle spljeskate kao keks.
4. Poređajte keksiće na malom odstojanju jedan od drugog u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.
Kada napunite jednu posudu, ubodite u svaki kolačić po jednu veliku svežu borovnicu. Preostalo testo uvijte streč folijom i stavite u frižider.
5. Pecite keks sa borovnicom i belom čokoladom oko 15 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Kada porumeni gotov je. Ponovite isto i sa preostalim testom.
6.Ostavite gotove keksiće sa borovnicama da se ohlade i jedite uz šolju mleka ili kafe.
Nek vam je slatko!