Pica sa niskim sadržajem ugljenih hidrata sa korom od tikvica

Pica sa niskim sadržajem ugljenih hidrata sa korom od tikvica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
540
884
02/03/2020
"Ako ne želite da preterate sa ugljenim hidratima, probajte ovu picu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata sa korom od tikvica - đakonija"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, veća
  • jaje - 1 komad, XL
  • šunka - 100 - 120 g
  • mocarela - 125 g, sveža
  • paradajz sos - 2 - 3 kašike
  • bosiljak - 5 - 6 svežih listova
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Narendajte tikvicu sa korom na krupno renda. Ako ima previše mekanu sredinu sa semenka, bolje je izdubite ili korsitite dve manje mlade tikvice.

2. Posolite ali nemojte preterivati i ostavite 10-5 minuta da pusti vodicu, nakon toga ocedite maksimalno, pritiskajući da se isedi tečnost.

3. Umutite jaje i pomešajte sa tikvicom. Umesto jednog velikog možete da stavite i dva manja jaja.

4. Razvucite u tanku okruglu koru u posudu za pečeje, pokrivenu papirom za pečenje i gurnite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite dok se baza za picu ne stegne i ne postane braon po krajevima.

5. Isecite na male tanke parčiće šunku, a mocarelu ocedite od salamure i isecite na krugove.

6. Izvadite gotovu koru, namažite paradajz sosom (po želji obogaćenim sa prstohvatom suvog bosiljka). Rasporedite šunku i mocarelu i gurnite ponovo na kratko u rernu, tek toliko da se sir istopi.

7. Servirajte picu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata sa korom od tikvica toplu i garniranu sa svežim listovima aromatičnog bosiljka. Sjajna pica!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar