Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Bezglutenska pica sa pirinčanim brašnom

Bezglutenska pica sa pirinčanim brašnom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Bezglutenska pica sa pirinčanim brašnom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
22/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Ova pica sa pirinčanim brašnom nema gluten, već gomilu drugih sastojaka koji će vam se bez sumnje usladiti i to mnogo"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • pirinčano brašno - 300 g
  • kukuruzno brašno - 150 g, sitno
  • kvasac - 25 g, živ
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaje - 1 komad, sa sobne temperature
  • so - 1 kašika
  • šečer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašika, jabukovo
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • origano - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • Za nadev
  • luk - 1 glavica, srednja (80 g)
  • šargarepa - 1 komad (40.50 g)
  • celer - 30 g
  • praziluk - 40 g
  • koncentrat paradajza - 4 kašike
  • voda - 50 ml
  • krem freš - 100 g (ili kisela pavlaka)
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • parmezan - 50 g, u prahu
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • peršun - 2 kašike, sitno iseckan
  • gauda - 200 g
  • slanina - 100 g
  • ementaler - za posipanje po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i šećer u 100 ml mleka, blago zagrejanog. Dok raste 5-7 minuta, sipajte u posudu dve vrste brašna bez glutena i napravite udubljenje, u koje sipate preostalo zagrejano mleko, umućeno jaje, blago zagrejano maslinovo ulje, so, praša za pecivo, sirće i origano. Na kraju sipate i narasli kvasac.

2. Za mešanje testa koristite mikser sa nastavcima za testo i sa njima radite oko 3-4 minuta ili dok testo ne postana živo, sa viljivim mehurićima. Retko je, ali to ne treba da vas brine.

3. Sipajte u pleh od rerne, postavljen papirom za pečenje, i razvucite ravnomerno po celoj površini. Mokrim rukama zagladite koru i ostavite je na toplom 30 minuta.

Za to vreme se pozabavite nadevom.

4. Iseckajte na veoma sitno ili narendajte na sitno rende luk, šargarepu, celer i praziluk. Zapržite ih u maslinovom ulju 3-4 minuta i dodajte pastu od paradajza, vodicu i kocku bujona - namrvljenu. Kuvajte još 4 minuta uz neprestano mešanje na umerenoj vatri.

5. Sklonite sa vatre i dodajte parmezan u prahu, peršun i krem freš (pri odsustvu takvog koristite kiselu pavlaku). Promešajte i rasporedite preko kore od pirinča.

6. Isecite kačkavalj Gaudu i slaninu na male kocke ili listiće. Njim i ementalerom pospite picu.

7. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se testo ne zarumeni po krajevima - oko 30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: