Pica sa korom od tikvica

13/07/2019
"Bez testa, bez mešenja, bez brašna - super pica za one koji žele da drže dijetu i da ograniče ugljene hidrate "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 553
  • Pregledi tokom meseca112
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, velike
  • jaja - 2 velika
  • sir - 100 g, rendan
  • brašno - 3 - 4 supene kašike, belo, pune
  • so - po ukusu
  • biber
  • mirođija
  • beli luk - 3 - 4 komada
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike u testo i 3 supene kašike za premazivanje
  • kačkavalj - za posipanje
  • ukrašavanje
  • paradajz - 2 komda
  • paprike - 1 komad, zelena
  • crveni luk - 1.5 glavica
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice oljuštimo od kore i izrendamo u pleh. Posipamo solju i ostavljamo 20 minuta u plehu, malo naklonjenom da se ocedi voda. U posudi umutimo jaja sa malo soli i bibera.

Dodajemo renadni kravlji sir, isečenu mirođiju, 3 supene kašike maslinovog ulja i brašno. Na kraju ocedimo tikvice rukom i dodajemo u posudu, zajedno sa izgnječenim čenovima belog luka. U plehu prečnika 26 cm, obloženim papriom za pečenje i namazanim masnoćom, sipamo kašikom od smese i poravnamo odozgo.

Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 10-15 minuta dok se ne stegne i izvadimo pleh. Četkom premažemo sa 2-3 supene kašike maslinovog ulja i ukrašavamo po ivicama krugovima paradajza, zelenom paprikom, polumesecima crvenog luka i origanom.

Posipamo picu rendanim kačkavaljem, može i mocarelom, ako imate i pečemo još 10-15 minuta. Vadimo na rešetku da se ohladi i kad se stegne sečemo i serviramo.

Ako sečemo dok je topla, kora je meka, zato se malo čeka. Odličan recepz Mitke Ugrinove sa bloga Lepa žena! Ako zamenite belo brašno sa brašnom bez glutena, imaćete zdraviju picu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar