Čokoladni tahini

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
05/03/2020
"I ako ne verujete, možemo da upotrebimo reči čokolada i zdravo u istoj rečenici ili bolje u imenu jednog sjajnog deserta - čokoladni tahini, pa izvolite "
Priprema5 min.
Kuvanje3 min.
Ukupno8 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • susam - 250 g, sirove semenke
  • kakao - 2 kašike, izvršite
  • med - 3 kašike, ili po ukusu
  • biljno ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zapecite semenke susama na suvom tiganju, dok ne porumene. Odmah ih sipajte u drugu posudu u tankom sloju da se brže ohlade. Ako ih ostavite u istom tiganju one će se prepeći od preostale toplote i mogu da potamne.

2. U blender sipajte semenke sa biljnim uljem - to može biti lagano, ne gorko maslinovo ulje, suncokretovo ulje ili čak da se doda polovina avokada koje tahiniju daje još kremastiju strukturu. Avokado kada je samleven ima uljanu strukturu.

3. Dodajte med i kakao i uključite na veliku brzinu, da se sve samelje i postane ujednačena smesa. Po želji zasladite sa još meda ili razredite sa još masnoće.

4. Servirajte vaš domaći čokoladni tahini na prepečenim kriškama, kao dodatak desertima ili za mazanje na kiflica ili pogače.

Ovaj čokoladni krem je zdraviji od nama poznate obične tečne čokolade i donosi organizmu mnogo energije.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar