Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći tahini sa kikirikijem

Domaći tahini sa kikirikijem

Irena HristovaIrena Hristova
Šegrt
20471
Domaći tahini sa kikirikijem
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Domaći tahini - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • kikiriki - 200 g
  • ulje - 20 g, biljno, po izboru
  • voda - 20 - 50 ml
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Poželjno je, ali i ne morate, da natopite kikiriki prethodnu noć sa kaišičicom sode u mlakoj vodi.

Sledećeg dana operite i oljuštite. Možete oljuštiti i nakon što ispečete. Pecite u mikrotalasnoj, tiganju ili šporetu. U tiganju - na umerenoj vatri i često mešajte, da ne zagori.

U rerni - stavite u ugrejanu rernu i pecite oko 20 minuta, na oo 160 stepeni. Ponovo pazite da ne zagori. U mikrotalasnoj - oko 5-7 minuta, u zavisnosti od jačine vaše mikrotalasne.

Ostavite da se ohlade. Ako ih niste oljuštili sada je trenutak. Stavite ih u blender, dodajte so i meljite oko 3-5 minuta. Sipajte ulje koje ste odabrali. Ponovo sameljite. Dodajte vodu dok ne dobijete željenu konsistenciju i ukus.

Što je više vode, toliko je lakši, svetliji i finiji tahini od kikirikija. Probajte, da vidite koji je vaš ukus. Čuvajte u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: