Mlečna torta sa pavlakom

Potrebitel#181034Potrebitel#181034
Šegrt
2351329
Mlečna torta sa pavlakom
Fotografije: Potrebitel#181034
2 / 6
05/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Nežna torta od pavlake, koja nam se opasno dopada"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica
  • sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • žumanca - 2 komada
  • vanila - 1 kesica
  • skrob - 4 supene kašike
  • pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom na penu i dodajemo brašno, prašak za pecivo i vanilu.

Sipamo u namazan i brašnom posut pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 20-25 minuta.

Ostavljamo vodu da vri sa šećerom 10 minuta. Pre nego što skinemo sa vatre, stavljamo nekoliko kapljica limuna.

U šerpi umutimo žumance sa mlekom i šećerom. Kuvamo na pari i pre nego što mleko provri, sipamo lagano, umućeno u hladnoj vodi. Mešamo neprestano dok ne dobijemo ukusan krem za torte.

Pavlaku umutimo mikserom.

Pečenu koru za tortu prepolovimo oštrim nožem. Prelivamo donji deo polovinom sirupa za našu ukusnu tortu od pavlake.

Namažemo mlečni krem i odozgo stavljamo gornji sloj kore, izbušimo viljuškom i prelivamo drugim delom šećernog sirupa.

Namažemo celu tortu pavlakom i sipamo čokoladu ili neke mlevene orašaste plodove.

Ova mlečna torta sa pavlakom je svima u kući omiljena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: