Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Mlečna torta sa pavlakom, keksom i voćem

Mlečna torta sa pavlakom, keksom i voćem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Mlečna torta sa pavlakom, keksom i voćem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
07/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Znate li da je toliko ukusna, da možete da pojedete 3 parčeta i da tražite još"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 400 ml
  • kiselo mleko - 400 g, 4, 5% masnoće
  • želatin - 2 lista
  • keks - 10 komada, beli i braon
  • za voćni žele
  • želatin - 1 list
  • voće - 250 g, kupine, maline, ribizle
  • šećer - 50 g
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite voćni žele. Stavite voće sa šećerom i vodom na vatru. Kuvajte oko 15-20 minuta. Skinite sa vatre i dodajte želatin (koji ste prethodno potopili u vodu). Promešajte i ostavite da se ohladi.

Promešajte mleko i umućenu pavlaku (nemojte je mnogo mutiti), dodajte želatin (pripremljen prema uputstvu).

U silikonskom kalupu za biskvit sipajte jedan deo krema. poređajte izlomljene braon keksove, pokrijte ih kremom i sipajte ohlađeni žele. Na kraju sipajte preostali krem i pokrijte belim keksom.

Ostavite u frižideru preko noći.

Kalup na kratko stavite u toplu vodu i okrenite na činiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: