Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Aleksina torta sa pavlakom i voćem

Aleksina torta sa pavlakom i voćem

Aleksina torta sa pavlakom i voćem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
20
"Kada želite da jedete ukusnu tortu, ali ne želite da bude preterano teška, probajte ovu laganu i ukusnu tortu sa pavlakom i voćem"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 10 supenih kašika
  • amonijačna soda - 1/2 kesice
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • brašno - 1 šolja
  • vanila
  • kakao - 1 supena kašika
  • za pokrivanje
  • pavlaka - za deserte
  • šećer - 1 šolja
  • jagode - 10 komada + drugo voće
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute, postepeno se stavlja šećer, a kada se šećer dobro umuti, stavlja se ulje, mleko i soda /prethodno se aktiviraju/ i nakon toga se dodaju u jaja i šećer.

Sipa se prosejano brapno i smesa se homogenizuje.

Semsa se deli na 3 kore i peče se na 180°C u tepsiji.

Krem za slepljivanje kora je po želji - možete da probate kremom od umućenog kravljeg maslaca i kondenzovanog mleka koje je odstajalo 30 minuta u frižideru, pre nego slepite ploče.

Pavlaka i šećer se mute i premazuju se po torti tako što može i da se šprica.

Ređa se voće za ukras na tortu od pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: