Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom na penu i dodajemo brašno, prašak za pecivo i vanilu.
Sipamo u namazan i brašnom posut pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 20-25 minuta.
Ostavljamo vodu da vri sa šećerom 10 minuta. Pre nego što skinemo sa vatre, stavljamo nekoliko kapljica limuna.
U šerpi umutimo žumance sa mlekom i šećerom. Kuvamo na pari i pre nego što mleko provri, sipamo lagano, umućeno u hladnoj vodi. Mešamo neprestano dok ne dobijemo ukusan krem za torte.
Pavlaku umutimo mikserom.
Pečenu koru za tortu prepolovimo oštrim nožem. Prelivamo donji deo polovinom sirupa za našu ukusnu tortu od pavlake.
Namažemo mlečni krem i odozgo stavljamo gornji sloj kore, izbušimo viljuškom i prelivamo drugim delom šećernog sirupa.
Namažemo celu tortu pavlakom i sipamo čokoladu ili neke mlevene orašaste plodove.
Ova mlečna torta sa pavlakom je svima u kući omiljena.