Način pripreme
Sveži listovi za salatu se operu i dobro ocede. Može da se koristi miks različitih, a može i samo jedna vrsta, na primer kovrdžava zelena salata - zelena i sa tamno crvenim bojama.
Pačija šunka se seče na veoma tanke ivice, ali ona se svakako obično prodaje već filetirana. Budući da je nije lako naći možete je zameniti običnom šunkom ili pršutom.
Bubci se iseku na parčiće, jabuka takođe.
Guščija ili pačija džigerica - mikuit, ili poznatija foa gra, se seče na tanke parčiće. Treba da se iseče, dok je hladna, jer će inače omekšati.
Sprema se dresing, tako što se dobro promešaju svi sastojci za njega. Može da se doda još nekih sastojaka, koji vam se sviđaju da preovladavaju.
U posudi se pomešaju listovi za salatu, ako su veliki, nemarno se iskidaju.
Stavljaju se bubci, jabuka i pinjole i sve to se začinjava dresingom.
Salata se prebacuje i lepu posudu ili posudu za salatu i odozgo se nemarno stave parčići foa gra i pačija šunka.
Ako želite možete da kapnete i malo balsamiko redukcije preko svega, da bi bio još veći kontrast slatko-slanog ukusa.
Prijatno!