Način pripreme
Specijalna salata sa rukolom i nektarinama za ljubitelje salata sa mesom i svežih zelenim salaticama.
Oprane i dobro oceđeni listove sveže rukole stavite u posudu zajedno sa čeri paradajzima, iseckanim na polovinice, i delom badema - blago zapečenih u suvom tiganju.
Začinite dresingom od maslinovog ulja, soli, balzamovog sirćeta i soka od limuna.
Prebacite cele listove u posudu za serviranje ili u dve posebne porcije u tanjire.
Sa strane u polumesece poređajte tanke kriškice nektarine, neoguljene (dobro oprane za taj cilj)
Šunku iseckajte na ivice i njome obilno pospite salatu, kao i ostalim orašastim plodovima i sremušem.
Poslužite specijalnu salatu sa rukolom dok je sveža i prepustite se odličnom ukusu, konbinaciji blage slatkoće i kiselosti voća sa slanoćom šunke, gorkim i veoma svežim i prijatnim ukusom rukole i hrskavosti badema.
Prijatno!