Način pripreme
1. Iseckajte luk i beli luk i izdinstajte ih u maslinovom ulju dok ne omekšaju. Dodajte isečenu papriku, a nakon što i ona promeni svoju boju i omekša stavite paradajz na kocke. Posolite i začinite solju, biberom i origanom i kuvajte 20 minuta na slaboj vatri, a na kraju pojačajte da ispari tečnost koja se odvojila od povrća-
2. Rasporedite pisto u individualne vatrostalne posuda (2-3 komada u zavisnosti od željene količine).
Odozgo poređajte krugove sveže bivolje mocarele, preklapajući ih.
3. Pospite svaku porciju sa još origana i gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni na kratko - oko 10 minuta, ili dok se mocarela ne razlije.
Nije potrebno da čekate da uhvati zlatastu koricu, jer bi se savila previše i ne bi bila sočna.
4. Servirajte ukusno predjelo toplo i garnirajte pečeni sir sa prepečenim kriškama.
Prijatno uz ovu mocarelu sa povrćem (pisto)!