Štrudla sa jabukama po bakinom receptu

10/03/2020
"Štrudla sa jabukama po bakinom receptu - klasika je klasika "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano199
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • maslac 150 g
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
  • voda - 200 ml
  • jabuke - 300 g
  • šećer u prhau - 100 g
  • cimet - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • prezle - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Od prisejanog brašna, soli, ulja i vode zamesimo testo za pitu. Namažemo maslacem, pokrivamo krpom i ostavljamo da odstoji 15-20 minuta.

Za to vreme izrendamo jabuke i pomešamo sa cimetom, šećerom i prezlama. Testo delimo na 6 lopti.

Svaku jednu loptu stavljamo nna krpu i tankom oklagijom razvučemo na tanak list. Mažemo maslaem i posipamo nadevom od jabuka.

Uz pomoć krpe uvijamo u rolat i stavljamo u pleh namazan uljem. Na isti način uradite i sa drugim loptama od testa.

Pripremljnu štrudlu pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Nakon što izvadite iz rerne štrudlu od jabuka isecite na komade i obilno pospite šećerom.

Prijatno sa štrudlom od jabuka po bakinom receptu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar