Način pripreme
Da bi se formiralo mleveno meso za ćuftice, potrebno je u mleveno meso dodati pirinač, crni luk, čubar i biber.
Dobro umesimo i oblikujemo ćuftice.
Stavimo vodu sa solju na šporet i nakon što proključa ubacimo ćuftice.
Kuvajte ćuftice dok pirinač ne omekša.
Za to vreme posebno umutimo jaja, brašno, sveže mleko i kiselo mleko, da smesa ne bude grudvasta. Sama smeaa treba da bude glatka.
Zagrejemo ulje i u njega dodamo bujon u kome smo kuvali ćuftice.
Počinjemo da dodajemo malo po malo u drugu mešavinu sa jajima, neprestano mešajući.
Kada se temperatura dve smese izjednači, u preostali bujon sipajte smesu od jaja i mešajte dok se ne zgusne.
U sos dodajte ćuftice, po želji posuti crnim biberom i poslužiti.
Ćuftice sa belim sosom po bakinom receptu oduševiće sve ljubitelje ćuftica u sosu i ćuftica frikase.