Način pripreme
Otvorite lisnato testo. Četkom namažite povšrinu svežim mlekom. Blanširajte isečeni spanać na 3 minuta. Procedite kroz đevđir i dobro ocedite višak vode.
Stavite spanać u posudu, dodajte rikotu, začinite prstohvatom sveže mente i prstohvatom bibera. Sjedinite sastojke.
Na lisnato testo poređajte nekoliko tankih krišaka šunke. To je po želji, može. i bez. Odozgo rasporedite ravnomerno spanać sa sitnim sirom. U dva kratka kraja testa stavite komade viršli.
Uvijte jedan kraj do sredine testa, a nakon toga uvijte i drugi. Kao kada pravite suzice. Umutite viljuškom jedno jaje sa nekokliko kapljica svežeg mleka. Namažite rolat.
Pecite na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom 5 minuta, nakon toga smanjiterernu na 170 stepeni i pecite oko 25 minuta. Pazite prvih 5 minuta da slani rolat ne zagori.
Pečeni rolat sa viršlama i spanaćem ostavite na rešetku da se ohladi. Isecite i servirajte hladan. Odlično predjelo!
Neka vam je slatko!