Način pripreme
Narenda se kora jedne pomorandže odgovarajućim rendetom za citruse, da se ne uhvati beli deo i da narendano bude veoma fino.
Sve pomorandže se temeljno oljušte da ne ostaju beli delovi od kore po njima. Odstrane se semenke, ako ih ima, i citrusi se samelju u blenderu u fin pire zajedno sa šećerom (ako vam je voće veoma slatko, možete da mu smanjite količinu).
Ovde je potreban dobar i moćan uređaj da postanu glatka kaša. Ako nemate takav, najbolje samo iscedite sok i sa tim takođe možete da spremite recept za ledeni koktel od pomorandže sa koantrom.
Meša se smesa od pomorandže sa namrvljenim ledom i koantrom.
Meša se dobro u šejkeru i koktel od pomorandže se sipa u lepe čaše, pri čemu se dodaje još leda u celim kockama po želji i delikatan ukras od svežih listova mente.
Živeli i nek vam je lepo leto!