Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinom

Pileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Čarobna aroma i ukus koji će vas ostaviti bez teksta"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1/2 kg
  • slanina - 50 g
  • piment - 10 zrna
  • ruzmarin - 1 struk, svež
  • beli luk - 1 veliki čen
  • biber - 1 prstohvat
  • luk - 2 glavice crveni
  • džin - 1 šolja
  • šećer - 1 kašika
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite proreze na pilećem fileu pomoću oštrog noža i posolite ga sa svih strana. Iseckajte beli luk i ruzmarin i dodajte u njih 3-4 mrvljena zrna pimenta i bibera.

U njih dodajte i na male parčiće isečenu slaninu, promešajte dobro i dobijenom smesom napinite proreze u mesu.

Ostala zrna pimenta gurnite na različita mesta po filetu. U posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje sipajte pola šolje maslinovog ulja, stavite špikovano meso i prelijte preostalom masnoćom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, nakon toga izvadite posudu za pečenje i dodajte luk isečen na polovine i male parčiće slanine.

Prelijte file džinom, u kome ste prethodno istopili šećer i vratite nazad u rernu na još oko 15 minuta. Servirajte meso toplo sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: