Pileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
13/03/2020
"Čarobna aroma i ukus koji će vas ostaviti bez teksta "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite proreze na pilećem fileu pomoću oštrog noža i posolite ga sa svih strana. Iseckajte beli luk i ruzmarin i dodajte u njih 3-4 mrvljena zrna pimenta i bibera.

U njih dodajte i na male parčiće isečenu slaninu, promešajte dobro i dobijenom smesom napinite proreze u mesu.

Ostala zrna pimenta gurnite na različita mesta po filetu. U posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje sipajte pola šolje maslinovog ulja, stavite špikovano meso i prelijte preostalom masnoćom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, nakon toga izvadite posudu za pečenje i dodajte luk isečen na polovine i male parčiće slanine.

Prelijte file džinom, u kome ste prethodno istopili šećer i vratite nazad u rernu na još oko 15 minuta. Servirajte meso toplo sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar