Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Punjene pileće grudi sa kačkavaljem

Punjene pileće grudi sa kačkavaljem

Kremena IvanovaKremena Ivanova
Početnik
23
Punjene pileće grudi sa kačkavaljem
Fotografije: Kremena Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Dajte ovamo te šnicle sa kačkavaljem - da jedemo kako dolikuje"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - od 1 pileta
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 100 g
  • brašno - 100 g
  • paradajz pire - 200 - 300 g
  • origano
  • peršun
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileće grudi, tako da se formira džep.

Začinjavamo ih solju i biberom.

Stavljamo u džep kačkavalj, zatvaramo grudi tako da kačkavalj ostane unutra.

Uvaljamo ih prvo u brašno, posle u jaja i na kraju u prezle.

Pržimo u zagrejanoj masnoći punjene pileće šnicle.

Na dno posude za pečenje stavljamo paradajz pire, poređamo pohovan pileće grudi i preko njih takođe sipamo paradajz pire.

Posipamo origanom, narendanim kačkavaljem i peršunom.

Pečemo punjene pileće grudi na 220 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: