Način pripreme
Napravite proreze na pilećem fileu pomoću oštrog noža i posolite ga sa svih strana. Iseckajte beli luk i ruzmarin i dodajte u njih 3-4 mrvljena zrna pimenta i bibera.
U njih dodajte i na male parčiće isečenu slaninu, promešajte dobro i dobijenom smesom napinite proreze u mesu.
Ostala zrna pimenta gurnite na različita mesta po filetu. U posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje sipajte pola šolje maslinovog ulja, stavite špikovano meso i prelijte preostalom masnoćom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, nakon toga izvadite posudu za pečenje i dodajte luk isečen na polovine i male parčiće slanine.
Prelijte file džinom, u kome ste prethodno istopili šećer i vratite nazad u rernu na još oko 15 minuta. Servirajte meso toplo sa garnirungom po izboru.